Min berättelse

Lera är i allra högsta grad ett levande material och det är fantastiskt att jobba med. Kunder säger ofta "det ser så rogivande ut" och visst är det rogivande. För mig handlar det mycket om närvaro och följsamhet. Dock så var resan dit inte så harmonisk. Jag har nog aldrig varit så arg och frustrerad som under första året jag lärde mig dreja. Men som så ofta annars i livet så kommer man vidare och saker sätter sig i muskelminnet och rätt som det är så flyter det bara på av sig själv. 

Keramiken är en viktig del i mitt liv och jag jobbar ca 60% av min arbetsvecka med den. I mer än 20 år har jag jobbat med musik, som lärare och frilansande musiker. Sakta men säkert så började jag känna mig "klar" med musiken och ville då byta inrikting i livet. Yrkesmässigt så blev det ett hopp från lärare till kurator och estetiskt från musik till keramik. Detta är jag i dag så glad för och känner att det har väckt en skaparlust i mig som brinner och att det finns så mycket att utforska.

Mitt intresse för matlagning styr ofta vad jag drejar. Det jag vill ha i mitt kök blir en utgångspunkt. Det ska vara stilrent, snyggt och funktionellt.